Visió Adults

Visió Adults

Els adults solen tenir una visió i uns ulls sans, però és important saber protegir-los durant les activitats quotidianes.

La majoria d’adults d’entre 19 i 40 anys gaudeixen d’uns ulls sans i una bona visió. Els problemes oculars i de visió més freqüents en persones d’aquest grup d’edat es deuen a l’estrès visual i a lesions oculars. Mantenint un estil de vida saludable i protegint els ulls de l’estrès i lesions, podeu evitar molts problemes visuals i oculars.

Una bona visió és important a mesura que curseu estudis universitaris, comenceu una carrera i formeu una família. A continuació, s’expliquen algunes coses per ajudar a mantenir una visió sana i una bona visió:

Protegiu els ulls de la llum visible de longitud d’ona curta. La majoria dels dispositius digitals i els llums fluorescents i LED més nous emeten més longituds d’ona a prop de la part més curta o més blava de l’espectre. L’exposició contínua i alta a aquestes longituds d’ona pot causar danys lents a la retina, que poden provocar problemes com la degeneració macular relacionada amb l’edat més endavant. Hi ha ulleres especials i recobriments per a lents disponibles per bloquejar la llum visible de longitud d’ona curta.
Protegiu els ulls del sol. El sol emet raigs ultraviolats (UV) nocius que poden danyar els ulls a llarg termini. Trieu ulleres de sol amb protecció UV-A i UV-B amb una cobertura adequada. A més, utilitzeu protectors solars al voltant de la pell delicada que envolta els ulls i utilitzeu un barret o una visera a més d’unes ulleres de sol per millorar la protecció.
No fumis. Fumar exposa els ulls a alts nivells de productes químics nocius i augmenta el risc de desenvolupar degeneració macular relacionada amb l’edat (DMAE) i cataractes.
Feu una dieta equilibrada. Com a part d’una dieta saludable, mengeu cinc racions de fruites i verdures cada dia. Trieu aliments rics en antioxidants, com ara verdures de fulla verda i peix.
Feu exercici regularment. L’exercici millora la circulació sanguínia, augmenta els nivells d’oxigen als ulls i ajuda a eliminar toxines.
Feu un examen ocular anualment. Tot i que la visió generalment es manté estable durant aquests anys, els problemes poden desenvolupar-se sense signes ni símptomes evidents. La millor manera de protegir la vostra visió és mitjançant exàmens oftalmològics i optomètrics en persona regularment programats.
L’American Optometric Association recomana que els adults a partir dels 40 anys es facin un examen ocular almenys cada dos anys. Si teniu risc de patir problemes oculars a causa d’antecedents familiars de malalties oculars, diabetis, hipertensió arterial o problemes de visió anteriors, l’optometrista us pot recomanar exàmens més freqüents. Poseu-vos en contacte amb el vostre optometrista si observeu un canvi de visió. Detectar i tractar els problemes abans d’hora pot ajudar-vos a mantenir una bona visió durant tota la vida.

La fatiga ocular és molt habitual en el món visualment exigent d’avui en dia. La jornada laboral a l’oficina implica llargues hores llegint, treballant a l’escriptori o mirant fixament l’ordinador. Un estudi o un entorn de treball mal dissenyat amb una il·luminació incorrecta, seients incòmodes, angles de visió incorrectes i distàncies de lectura o de treball incorrectes poden causar estrès visual.

A mesura que avança el dia, els ulls comencen a fatigar-se i poden aparèixer fatiga ocular i molèsties.
Els següents són els signes clau de la fatiga ocular:

– Ulls adolorits o cansats.
– Sensacions de picor o ardor als ulls.
– Sensibilitat a la llum.
– Ulls secs o aquosos.
– Mal de cap.
– Dificultat per concentrar-se.

A continuació, es mostren alguns passos senzills que podeu fer per minimitzar la fatiga ocular, sobretot durant el treball amb l’ordinador:

– Ajusteu l’ordinador a l’espai de treball.
Col·loqueu la part superior del monitor de l’ordinador per sota del nivell dels ulls per mirar la pantalla lleugerament cap avall. Això ajudarà a minimitzar la tensió als ulls i al coll.
Si escriviu fent còpia, col·loqueu el text al mateix nivell que la pantalla.


– Ajusteu la brillantor de la pantalla al nivell que us resulti més còmode. Eviteu l’enlluernament a la pantalla de l’ordinador
mitjançant l’ús de lents antireflectants, l’ajustament de les cortines o persianes de les finestres, la reposició del monitor o l’ús d’un filtre de reducció de l’enlluernament a la pantalla.


– Utilitzeu ulleres amb filtres que bloquegin la llum blava de longitud d’ona curta si utilitzeu dispositius digitals durant moltes hores al dia.

– Utilitzeu una il·luminació adequada.
Examineu la il·luminació de la vostra àrea de treball. Les llums aèries poden ser fortes i sovint més brillants del necessari. Penseu en apagar alguns llums per obtenir una il·luminació més còmoda. Utilitzeu un llum regulable per proporcionar una il·luminació específica segons la tasca si és necessari.


– Feu descansos sovint. 

Utilitzeu la regla 20-20-20. Cada 20 minuts, mireu a una distància de 20 peus (4-5 metres) de distància, i durant 20 segons. Això permetrà que els vostres ulls es relaxin. Penseu en posar-vos de peu i caminar o fer tasques alternatives que no requereixen un enfocament proper. Parpellejar sovint per refrescar els ulls i utilitzar solucions de llàgrimes artificials, si cal.

 

– Mantenir una postura adequada. Quan esteu asseguts a un escriptori, assegureu-vos que els peus estiguin plans a terra. Utilitzeu una cadira ajustable que proporcioni un suport adequat a l’esquena. Quan treballeu a l’ordinador, els braços haurien de formar un angle de 90 graus als colzes i les mans haurien d’estar inclinades lleugerament per permetre que els dits viatgin lliurement pel teclat. Fer aquests senzills ajustos a l’àrea de treball pot ajudar a prevenir o reduir la fatiga visual. Si continueu experimentant símptomes relacionats amb els ulls, és possible que tingueu un problema de visió que requereixi la visita a l’optometrista.

Segons dades del Ministeri de Treball, fins el mes d’agost de 2018 es van registrar un total de 11.175 lesions als ulls de treballadors durant la seva jornada laboral que requerien tractament mèdic. Però gairebé el 60% de totes les lesions oculars es produeixen a la llar.
Qualsevol lesió ocular pot causar pèrdua de visió o fins i tot ceguesa. Afortunadament, una protecció ocular adequada pot disminuir o prevenir la majoria de lesions oculars.

A la feina 

Es poden produir cremades químiques, introducció d’objectes estranys a l’ull, talls i ferides a la còrnia mentre es treballa. Les
lesions més freqüents són:

Lesions per productes químics, greixos i oli.
Cremades per vapor.
Exposició a la radiació ultraviolada o infraroja.
Lesions en treballs de soldadura, amb fusta o metall.
No totes les ulleres de seguretat ofereixen el mateix nivell de protecció contra objectes, productes químics o exposició a radiacions.
Assegureu-vos que porteu la protecció adequada per evitar riscos oculars en el lloc de treball.


A casa 

Seguir les instruccions i les advertències de seguretat dels fabricants pot evitar moltes lesions oculars relacionades amb els productes per al al llar.
Utilitzeu protecció ocular mentre realitzeu les següents activitats:


Netejar el forn o utilitzar productes químics forts per a la llar.
Treballs amb fusta i metall.
Utilitzar eines elèctriques com a talladores de gespa i trepants elèctrics.
Arrencar la bateria d’un cotxe.
Si porteu ulleres graduades, pregunteu al vostre optometrista per unes ulleres de protecció ocular graduades.

En activitats de lleure I esport.


Els esquinços i les contusions són freqüents en els esports. Malauradament, també ho són les  lesions oculars. Les ulleres i les lents de contacte no ofereixen una protecció adequada contra lesions oculars relacionades amb l’esport.
Utilitzeu protecció especial per als ulls quan practiqueu bàsquet, futbol, hoquei, i esports de raqueta.
L’optometrista us pot assessorar sobre quines són les ulleres més adequades per a cada esport.

 

Fins i tot en un dia cobert, els raigs UV nocius poden danyar tant la pell com la superfície de l’ull. Amb el pas del temps, l’exposició solar sense protecció pot augmentar el risc de certs tipus de cataractes i càncers de les parpelles. Els raigs UV, així com la llum blava, poden danyar la retina, el revestiment sensible a la llum de la part posterior de l’ull. Aquest dany pot provocar una pèrdua de visió important.

Els danys UV es produeixen al llarg de la vostra vida, de manera que mai no és tard per començar a protegir els vostres ulls dels raigs nocius del sol. Els consells següents poden ajudar a prevenir el dany ocular per exposició a la radiació UV:

Utilitzeu un barret o gorra amb visera. Pot bloquejar fins a la meitat de la radiació UV. També pot reduir la quantitat de radiació que pot entrar des de dalt o al voltant de les ulleres de sol.
Utilitzeu ulleres de sol sempre  que els vostres ulls estiguin exposats a la radiació UV, fins i tot en dies ennuvolats i durant els mesos d’hivern.
Utilitzeu ulleres de sol de qualitat que ofereixen una bona protecció. Les ulleres de sol haurien de bloquejar el 100% de la radiació UVA i UV-B i del 75% al 85% de la llum visible.

Tot tipus d'ulleres i marques -Progressius

Miopia, hipermetropia, astigmatisme, presbícia o vista cansada

Shopping cart

close
close
Start typing to see products you are looking for.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad

Sign in

close
Sidebar Scroll To Top