Salut ocular

Com mantenir els ulls sans

No descuideu la vostra salut ocular.

1. Menjar bé

La bona salut ocular comença amb el menjar del plat. Els nutrients com els àcids grassos omega-3, la luteïna, el zinc i les vitamines C i E poden ajudar a evitar problemes de visió relacionats amb l'edat, com la degeneració macular i les cataractes. Per obtenir-los, ompli el plat amb: Verdures de fulla verda com els espinacs, la col arrissada i les cols.
Salmó, tonyina i altres peixos greixos.
Ous, fruits secs, mongetes i altres fonts de proteïnes sense carn.
Taronges i altres cítrics o sucs.
Ostres i porc.
Una dieta ben equilibrada també us ajuda a mantenir-vos en un pes saludable.Això redueix les probabilitats d’obesitat i malalties relacionades com la diabetis tipus 2, que és la principal causa de ceguesa en adults.

2. Deixar de fumar

Té més probabilitats de patir cataractes, danys al nervi òptic i degeneració macular, entre molts altres problemes mèdics. Si abans ja heu intentat reprendre l’hàbit, només heu de començar de nou. Com més vegades intenteu deixar de fumar, més probabilitats tindreu d’èxit. Demaneu ajuda al vostre metge.

3. Utilitzeu ulleres de sol

El parell adequat d’ulleres de sol us ajudarà a protegir els vostres ulls dels raigs ultraviolats (UV) del sol. L’exposició excessiva als raigs UV augmenta les possibilitats de cataractes i degeneració macular.Trieu un parell que bloquegi el 99% al 100% dels raigs UVA i UVB. Les lents envoltants ajuden a protegir els ulls del costat. Les lents polaritzades redueixen l’enlluernament mentre conduïu, però no necessàriament ofereixen una protecció addicional.Si porteu lents de contacte, algunes ofereixen protecció UV. Tot i que és una bona idea portar ulleres de sol per aconseguir una capa addicional.

4. Utilitzeu ulleres de seguretat

Si utilitzeu materials perillosos o aerotransportats a la feina o a casa, porteu ulleres de seguretat o ulleres de protecció.Esports comesports com l’hoquei,
futbol, bàsquet o esports de raqueta com el
tennis, esquaix o padle, també poden provocar lesions oculars.Utilitzeu protecció per als ulls, els cascos amb màscares protectores o les ulleres esportives amb lents de policarbonat us blindaran els ulls.

5. Mireu lluny de la pantalla de l'ordinador

Fixar-se en la pantalla de l’ordinador o del telèfon durant massa temps pot provocar: La tensió a l'ull
Visió borrosa
Problemes per enfocar a distància
Ulls secs
Mal de cap
Dolor al coll, esquena i espatlla

Per protegir els ulls: Assegureu-vos que la graduació de les ulleres o de les lents de contacte estigui actualitzada i que sigui bona per mirar la pantalla de l’ordinador.
Si la tensió ocular no desapareix, parleu amb la/el vostra/e optometrista sobre les ulleres d’ordinador.
Mou la pantalla de manera que els ulls estiguin al nivell de la part superior del monitor. Això us permet mirar lleugerament cap avall la pantalla.
Intenteu evitar l'enlluernament de les finestres i els llums. Utilitzeu una pantalla antirreflexió si cal.
Trieu una cadira sòlida. Col·loqueu-la de manera que els peus quedin plans al terra.
Si teniu els ulls secs, parpellegeu més o proveu d’utilitzar llàgrimes artificials.
Descanseu els ulls cada 20 minuts.Aixeca’t com a mínim cada 2 hores i fés un descans de 15 minuts.

Shopping cart

close
close
Start typing to see products you are looking for.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad

Sign in

close
Sidebar Scroll To Top