Control de miopía

Control de miopia

La miopia és un problema freqüent. Una de cada dues persones en té. 

Amb miopia, ens trobem que l’ull és més llarg del normal o que la còrnia és més corbada de l’habitual, provocant que les imatges es formin per davant de la retina. Això fa que los coses que estan lluny de tu semblin borrosses. La miopia es corregeix amb ulleres, lentilles o cirugía en alguns casos. Tenir miopia pot augmentar les possibilitats de tenir alguns problemes oculars més greus, com cataractes, glaucoma i desprendimient de retina.

Els estudis demostren que la miopia és cada vegada més freqüent entre els nens. Tot i que no hi ha cap vincle directe demostrat, la investigació suggereix que els nens que passen més temps a l'interior fent activitats gairebé centrades (com ara treballs en ordinador, videojocs i lectura) tenen taxes de miopia més altes que els que passen més temps a l'aire lliure.Els metges i optometristes busquen maneres d’alentir la progressió de la miopia en nens. Tot i que la miopia no es pot revertir, l’objectiu del tractament és evitar que empitjori. Això pot protegir la salut ocular d’un nen en el futur, tot i que encara necessiti portar ulleres o lents de contacte.

Lents de contacte desenfocades perifèriques

Aquestes lents de contacte especials les porten nens de 6-12 anys amb miopia. Aquesta lent de contacte “multifocal” té diferents àrees d’enfocament. Penseu en aquest tipus d’objectius que semblen un tauler de dards, amb diversos cercles l’un a l’altre. El centre de la lent, o "ull de bou", corregeix la visió de distància borrosa, mentre que les porcions externes de la lent "desenfoquen" o difuminen la visió perifèrica (lateral) del nen. Es creu que la visió lateral difuminada alenteix el creixement ocular i limita la miopia.És possible que les lents de contacte desenfocades perifèriques no funcionin en tots els casos. Tanmateix, aquestes lents semblen ajudar a certs nens, inclosos aquells que tenen els pares miops i la miopia que empitjora.Com qualsevol lent de contacte, hi ha el risc de contagi. Assegureu-vos que el vostre fill pugui portar, netejar i emmagatzemar correctament les lents de contacte per evitar infeccions.

Ortoqueratologia (Ortho-K)

L’ortoqueratologia és una lent de contacte que un nen porta durant la nit per corregir la visió borrosa a distància durant el dia. També anomenades Ortho-K, les lents aplanen la còrnia mentre dormiu. L’endemà, la llum que passa per la còrnia reformada cau precisament sobre la retina, fent que les imatges llunyanes apareguin més clares.L'ús de lents Ortho-K només millora la visió durant poc temps. Un cop deixeu de portar les lents, la còrnia torna lentament a la seva forma normal i torna la miopia. Tot i això, l'orto-K pot proporcionar una reducció permanent de la progressió de la miopia.Hi ha risc d’infecció amb lents Ortho-K. També són més difícils d’encaixar en comparació amb les lents de contacte habituals i calen més visites de seguiment al metge i/o optometrista.

Gotes oculars d’atropina amb dosis baixes

És possible que conegueu les gotes oculars d’atropina. S'utilitzen per a dilatar les pupiles durant un examen ocular. Quan s’administren a nens en petites quantitats durant 2 o 3 anys, les gotes poden alentir la progressió de la miopia. Els metges no saben exactament com funciona, però creuen que aquestes gotes poden evitar que els ulls s’allarguin massa. La miopia empitjora a mesura que l’ull s’allarga.L’atropina amb dosis baixes per a miopia s’utilitza en nens d’entre 5 i 18 anys. Les gotes es col·loquen als ulls cada nit a l’hora d’anar a dormir. Els efectes secundaris de les gotes d’atropina a dosis baixes poden incloure enrogiment o picor al voltant de l’ull.

Passos que podeu fer per ajudar a reduir la miopia del vostre fill

Assegureu-vos que el vostre fill passi més temps a l’aire lliure. Limiteu el temps de pantalla en ordinadors o altres dispositius digitals. En equilibrar el temps de pantalla amb el temps a l’aire lliure, podeu ajudar a limitar la miopia del vostre fill i a protegir-ne la visió a mesura que creixi.

Shopping cart

close
close
Start typing to see products you are looking for.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad

Sign in

close
Sidebar Scroll To Top