Examen optomètric

Examen optomètric

Un examen optomètric ha d’avaluar aquelles capacitats visuals que possibiliten el desenvolupament de la visió. Es realitza un anàlisi complet de la visió.

Eficàcia Visual : És la forma en què utilitzem els nostres ulls per captar la informació visual. Avaluem les habilitats que ens permeten rendir adequadament sense que aparegui la fatiga visual.

Salut ocular: Un ull sa és aquell que no pateix cap patologia, és a dir cap alteració que requereixi tractament quirúrgic o farmacològic.

Agudesa visual (AV): És la capacitat de discriminar detalls. Valora la quantitat de vista que tenim amb ulleres, amb lents de contacte o sense elles. Quan l’agudesa visual no arriba al 100% pot ser a casusa de patologies oculars o de defectes refractius com la miopia, la hipermetropia, l’astigmatisme, la presbícia.

Acomodació: Són els canvis d’enfocament ràpids i precisos que realitza el sistema visual per veure nítid a diferents distàncies. Un exemple el tenim quan els nens copien de la pissarra a la llibreta o quan a l’hora de conduir podem veure amb claredat tant els comandaments del cotxe com la carretera. Està directament relacionada amb la capacitat de mantenir l’atenció visual.

Visió binocular: És la integració de les imatges dels dos ulls en el cervell gràcies a l’adequada coordinació i alineament dels ulls sobre l’objecte fixat . Ens proporciona la visió en tres dimensions. Es denominen alteracions de la binocularitat problemes com l’estrabisme, forias elevades i a l’ambliopia (ull gandul). Les alteracions binoculars poden causar símptomes com visió doble, mal de cap i / o fatiga visual.

Motilitat ocular: Són els moviments oculars que permeten als ulls moure de forma ràpida i precisa en les diferents activitats quotidianes. Es poden classificar en tres tipus:

  • Moviments de seguiments: Són els que ens permeten seguir amb eficàcia un objecte en moviment com ara els jocs de pilota.
  • Moviments sacàdics: Serveixen per fixar la mirada d’un punt a un altre amb eficàcia. En funció de la distància entre els punts fixats poden ser de gran amplitud (com ara copiar de la pissarra) o de petita amplitud (com els que fan possible una lectura ràpida i eficaç).
  • Fixació: És la capacitat de mantenir amb precisió l’estabilitat de la fixació sobre el punt que es mira amb micro moviments de l’ull imperceptibles a simple vista. L’atenció visual es pot veure alterada si la fixació és molt inestable.

Shopping cart

close
close
Start typing to see products you are looking for.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad

Sign in

close
Sidebar Scroll To Top