SALUT OCULAR

CORONAVIRUS.

COM AFECTA LA SALUT VISUAL?

Lentilles – El desconeixement sobre la COVID-19 omple de dubtes als pacients, tot i que els experts asseguren que no existeix evidència científica que avali que hi hagi més risc de contagi per ús de lents de contacte.

SARS COV-2, un nou agent que ho ha revolucionat tot. Un tipus de coronavirus procedent de la província xinesa de Wuhan, al desembre de 2019, i que provoca la patologia COVID-19. De perfil molt contagiós, els primers símptomes son la febre, la tos i els dolors musculars, tot i que també es fa present amb problemes respiratoris i sensació de falta d’aire, sent capaç de desencadenar una greu malaltia infecciosa, fins al punt de ser letal per a algunes persones d’avançada edat i amb patologies prèvies. El seu efecte contagiós és tal que la OMS (Organització Mundial de la Salut) es va veure obligada a declarar-la com a pandèmia a principis del mes de març passat.

COVID-19 i SALUT VISUAL

Com afecta el coronavirus sobre la salut de les persones? Al nostre organisme? La vida diària? I la nostra salut visual? El desconeixement que suscita aquesta malaltia ens fa preguntar fins a quin punt pot produir un dany a la visió de les persones. Hi ha alguns estudis que han descrit la presència de conjuntivitis en un percentatge molt baix de pacients contagiats per coronavirus. Tot i que es possible la transmissió del virus a través de la mucosa ocular no hi ha dades concloents al respecte.

LENTILLES – ÉS SEGUR USAR LENTS DE CONTACTE?

A dia d’avui, la conjuntivitis sembla ser l’únic problema pels ulls i la visió derivats de la covid-19.

La capacitat de desinfecció i inactivació del coronavirus amb biocides àmpliament utilizats en el manteniment i desinfecció de les lentillles (hipoclorit sòdic, peròxid d’hidrògen o povidona iodada)     está contrastada. No hi ha motius contrastats per deixar d’utilitzar les lentilles, si no estem contagiats o manifestem  signes de patologia ocular sense estar contagiats.

Les lentilles diàries són més favorables per evitar contagis que les lents permanents. 

LENTILLES DIÀRIES MILLOR QUE PERMANENTS?

Si les lents de contacte d’ús diari poden ser millors per evitar contagis per coronavirus que les permanents no està del tot definit, no hi ha arguments que suggereixin que una materials de lents de contacte siguin més perillosos enfront d’altres materials. En alguns casos sí que és recomanable utilitzar lents de contacte diàries. 

TELETREBALLCONFINAMENT i VISIÓ – TOT UN REPTE

L’impacte del confinament sobre la nostra visió està relacionat amb les llargues jornades de teletreball i  l’abús de pantalles digitals, amb les conseqüències a curt i mig plaç que comporta. El confinament, el teletreball i demès circumstàncies impliquen un augment de l’ús de la visió de prop sobre la visió de lluny, disminueix l’exposició a la llum natural i augmenta el temps d’exposició a la llum artificial. Aquests aspectes afavoreixen a mig i llarg plaç l’aparició o increment de miopia i simptomatologia com visió borrosa, sensació de pesadesa de parpelles, mals de cap, irritació d’ulls, picor i coïsor i sensació d’arenilla. Tots ells englobats dins de la Síndrome Visual Informàtica.

No dubtis, i demana cita amb l’òptic optometrista per a qualsevol dubte o símptoma relacionat amb la visió.

Related Posts

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Concepció Torelló Enrich.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  www.servidoresadmin.com.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.